Light Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο στο Air Fryer

(Υλικά για 2-3 μερίδες σε μικρό ταψάκι 18-20εκ)

Όλοι αγαπάμε τις πίτες για αυτό και μας αρέσουν οι περισσότερες εκδοχές και παραλλαγές που δοκιμάζουμε. Αυτή τη φορά δοκίμασα να φτιάξω μια σπανακόπιτα σε light εκδοχή στο air fryer, χωρίς φύλλο, χωρίς αλεύρι και με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Θα χρειαστείς:

 500γρ σπανάκι (φρέσκο ή καταψυγμένο)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1/2 ξερό κρεμμύδι

 1/2 πράσο

 2κ.σ ελαιόλαδο

 75γρ φέτα κατσικίσιο

 1 αυγό

 100γρ γιαούρτι 2%

3κ.σ νιφάδες βρώμης (κανονική ή χωρίς γλουτένη)

Λίγο αλάτι και πιπέρι

 2 κ.σ διατροφική μαγιά ή σουσάμι από πάνω (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Μαραίνεις το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά.

2. Ρίχνεις τα κρεμμύδια και ανακατεύεις 2-3 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει.

3. Ανακατεύεις σε μπολ το αυγό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη βρώμη, τη φέτα και το σπανάκι.

4. Ρίχνεις το μείγμα σε μικρό πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζεις με την διατροφική μαγιά ή το σουσάμι

5. Ψήνεις στους 160oC για 25-30 λεπτά

6. Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις

Ιδανική για πρωινό, ενδιάμεσα σνακ ή βραδινό