Τι καλύτερο από το να συνοδεύσεις τον απογευματινό καφέ σου με ένα σοκολατένιο γεμάτο αντιοξειδωτικά brownie, χωρίς αυγά και πολύ ζάχαρη;
Εγώ προσωπικά το έχω λατρέψει και το κάνω συνέχεια.
Υλικά:
230 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομμάτια
290 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής ή άσπρο
20 γρ. κακάο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
60ml ελαιόλαδο ή 120ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
330 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή σόγιας βανίλια
70 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα
2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε
3. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα
4.Λαδώνουμε και περνάμε με λαδόκολλα ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε η επιφάνειά του να είναι ομοιόμορφη
5. Μπορούμε να ψήσουμε τα brownies ως έχουν, ή να τα εμπλουτίσουμε με λίγες κουταλιές φυστικοβούτυρο που θα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι στην επιφάνειά τους και να πασπαλίσουμε με σπασμένα φουντούκια (ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας)
6. Ψήνουμε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C, για περίπου 35 λεπτά
7. Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά και τα βγάζουμε από το ταψί με τη λαδόκολλα, σε ξύλο κοπής.
8. Τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
**Ο συνδυασμός του ψημένου φουντουκιού με το φυστικοβούτυρο τα σπάει
Extra tip:
Κατάλληλο για σνακ στο σχολείο τη δουλειά, πριν και μετά την προπόνηση
Ιδανική και θρεπτική επιλογή για γλυκό