-Ρεβίθια τρως;
-Δε μου αρέσουν καθόλου..
-Γιατί δε δοκιμάζεις να τα φας κάπως αλλιώς;
-Πώς δηλαδή;
-Σε σοκολάτα!!!!
Και σε ποιόν δεν αρέσει η σοκολάτα…
Ειδικά αν έχει και κάτι θρεπτικό να σου προσφέρει, όπως λίγη φυτική πρωτεΐνη από τα ρεβίθια…
Λατρεύω τα ρεβίθια σε όλες τους τις εκδοχές (σούπα, στο φούρνο, ψητά σνακ, σε μορφή χούμους, ως μπαλίτσες ενέργειας, σε κέικ)
Αυτή την εκδοχή όμως θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…
Υλικά:
400γρ ρεβύθια βρασμένα
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 κ.γλ αλάτι
200γρ λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C
2) Με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια ώστε να μην έχουν καθόλου υγρασία
3) Τα απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα
4) Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι
5) Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν
6) Αφήνουμε να κρυώσουν
7) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στα ρεβύθια ανακατεύοντας να πάει παντού και απλώνουμε το μείγμα
8) Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και απολαυμβάνουμε!
Tips:
Κατάλληλη για Vegan, νηστεία, χορτοφάγους!
Ιδανικό σνακ πριν την προπόνηση!
Καλή Απόλαυση!!!
High Protein Σοκολάτα από ρεβίθια(ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ!)