Συχνά κατά τη λήψη του ιστορικού ενός διαιτώμενου, όταν φτάνουμε στην στήλη με τις διατροφικές προτιμήσεις, οι περισσότεροι μου αναφέρουν ότι δεν τρώνε σπανακόρυζο αλλά αγαπούν την σπανακόπιτα!!! Η παραδοσιακή πίτα με το φύλλο και όλα τα υλικά θεωρείται πλήρες γεύμα και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά…Παρόλα αυτά το φύλλο που σκεπάζει τα λαχανικά συνήθως πέπτεται δύσκολα με αποτέλεσμα να προκαλεί συμπτώματα όπως φούσκωμα, καούρες, δυσπεψία. Η παρακάτω συνταγή φτιάχτηκε για δύο λόγους…
1ον για να μπορείς να καταναλώσεις το σπανάκι σε άλλη μορφή (αν δεν σου αρέσει το σπανακόρυζο) και
2ον για απολαύσεις την αγαπημένη σου πίτα στην πιο high protein εκδοχή της.
Υλικά
20ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αυγά
300γρ σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και χοντροκομμένο
50γρ βρώμη (αλεσμένη)
500γρ cottage cheece
1κ.γλ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σόταρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις χρυσαφίσει προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά και το cottage.
3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα, το σπανάκι, τη βρώμη, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι που έχουμε περάσει με λίγο λάδι και σουσάμι.
5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 για 30-35 λεπτά.
Tips:
Μπορείς να προσθέσεις και λίγη φέτα χοντροκομμένη.
Αν επιλέξεις κατεψυγμένο σπανάκι πρόσθεσε 100-120γρ βρώμη
Σπανακόπιτα High Protein (Πάτα εδώ για να κατεβάσεις τη συνταγή)