Η ομελέτα είναι η καλύτερη επιλογή πρωινού, μεσημεριανού, βραδινού που δεν σε απογοητεύει ποτέ, πλούσια σε πρωτεΐνη και ενέργεια ενώ μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα λαχανικά, τα τυριά ή το κρέας. Αν αγαπάς τα λαχανικά τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις όλες τις εκδοχές της ομελέτας μαζί τους. Η δική μου πρόταση σε αυτή τη συνταγή είναι με κουνουπίδι και χρωματιστά λαχανικά!
Θα χρειαστείς (για 2 άτομα):
• 4 αυγά
• 2 μεγάλα μανιτάρια porto bello
• 1/2 πιπεριά κόκκινη
• 1/2 πιπεριά πράσινη
• 1 καρότο τριμμένο
• 1 μικρό κουνουπίδι
• 30γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ή 2κ.σ διατροφική μαγιά
• 30γρ τυρί φέτα
• 2κ.σ ελαιόλαδο (προαιρετικά)
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα καρότα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο ταψάκι περασμένο με αντικολλητικό χαρτί
• Ρίχνουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά
• Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τη φέτα
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′
• Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Το κουνουπίδι με τις πιπεριές και τα καρότα αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση στη γεύση, ενώ η υφή της ομελέτας είναι τόσο απαλή που ξεχωρίζει απο αυτή στο τηγάνι.
Υ.γ: Αντί για κουνουπίδι μπορείς να βάλεις και μπρόκολο
Καλή απόλαυση!!!
