Mini high protein bars

Τον τελευταίο καιρό λόγω τραυματισμού πρόσθεσα αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μου (κυρίως φυτική) σε όλα τα γεύματα της ημέρας. Δοκίμασα αρκετές γεύσεις και συνδυασμούς που υπάρχουν στο εμπόριο, όπως οι γνωστές σε όλους μπάρες ενέργειας με πρωτεΐνη οι οποίες εκτός απο πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι και υψηλές σε σάκχαρα… Έτσι λοιπόν είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μια δική μου μπάρα πρωτεΐνης με λιγότερη ζάχαρη και κυρίως φυσικά σάκχαρα  (χουρμάδες, σιρόπι σφενδάμου) και το αποτέλεσμα… Α Π Ο Λ Α Υ Σ Τ Ι Κ Ο!!!

Υλικά:

100γρ βρώμη

100γρ φιλέ αμύγδαλο ή αμύγδαλα

110γρ φυστικοβούτυρο

2κ.σ σιρόπι σφενδάμου

15 χουρμάδες

400γρ λιωμένη κουβερτούρα

200γρ λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση:

1. Σε πολυκόφτη αλέθουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και μεταφέρουμε σε μπολ

2. Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τους χουρμάδες και τους αλέθουμε με 2κ.σ καυτό νερό στο μούλτι μέχρι να γίνουν πάστα

3. Προσθέτουμε στο μπολ με τη βρώμη τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά

4. Πλάθουμε σε μικρές μπάρες και παγώνουμε για 10-15 λεπτά

5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και βουτάμε τις μπάρες

6.Αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λευκή σοκολάτα

Tips:

Κατάλληλη για σνακ πριν και μετά την προπόνηση!

Ιδανική και θρεπτική επιλογή για γλυκό!

Καλή απόλαυση!!!

High protein bars(ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ!)