Αγαπώ τις συνταγές με αποξηραμένους χουρμάδες και συνήθως τους χρησιμοποιώ ωμούς ή αλεσμένους.
Αυτή τη φορά τους πρόσθεσα ως γλυκαντικό στα μπισκότα μου.
Οι χουρμάδες περιέχουν πρωτεΐνη και 23 διαφορετικά αμινοξέα που δεν βρίσκονται συνήθως σε άλλα φρούτα, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα και σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την κρυσταλλική ζάχαρη, όταν την αντικαθιστούν στα γλυκά.
Υλικά
170γρ βρώμη (αλεσμένη) ή αλεύρι βρώμης
170γρ χουρμάδες
70γρ κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
70γρ καρύδια
(περασμένα στο μούλτι)
120γρ φυστικοβούτυρο
1κ.σ λιναρόσπορο (μουλιασμένο σε 2κ.σ νερό)
1/2 κουτ. γλ αλάτι
1 κουτ. γλ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε μπολ με ζεστό νερό για 10-15 λεπτά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 1 κ.σ από το ζεστό νερό
2. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τους χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά
3. Το μείγμα θα είναι ελαφρώς κολλώδες, πλάθουμε σε μπαλίτσες και πιέζουμε με ένα ποτήρι ή με την παλάμη μας
4. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα
5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 160 για 10-12 λεπτά
Tips:
Αντί για λιναρόσπορο μπορείς να προσθέσεις 2 αυγά
Άφησε να κρυώσουν καλά και αποθήκευσε σε αεροστεγές βάζο
Καλή Απόλαυση!!!
Μπισκότα με Χουρμάδες και Σοκολάτα (ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ)