Είναι Σάββατο βράδυ και έχεις όρεξη για πίτσα αλλά διστάζεις να την επιλέξεις λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες;
Και αν σου πω ότι μπορείς να τη φτιάξεις μόνος/η σου, πανεύκολα, με μόνο 3 υλικά και περισσότερη πρωτεΐνη από ότι συνήθως;
Θα αρνηθείς; Δε νομίζω… Αυτή η πίτσα είναι υψηλή σε πρωτεΐνη περίπου 25γρ/ κομμάτι ενώ θα την χαρακτήριζα αρκετά εύπεπτη, χορταστική…
Θα χρειαστείς:
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις + 1κ.γλ baking powder
400γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
100γρ κεφίρ
1κ.γλ αλάτι
2κ.σ λιναρόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι και το κεφίρ και ζυμώνεις μέχρι να πάρεις μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σε πάγκο εργασίας πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι και ανοίγεις το ζυμάρι με πλάστη σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα (εγώ μοίρασα το ζυμάρι σε 2 και έφτιαξα 2 μικρές στρογγυλές πίτσες)
Σε ένα ταψί περασμένο με λαδόκολλα μεταφέρεις το ζυμάρι και διακοσμείς με υλικά της αρεσκείας σου
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 30 λεπτά
Αφήνεις να κρυώσει λίγο και απολαμβάνεις!!!
Tips:
Ιδανική για Πρωινό/Μεσημεριανό/Βραδινό
Γέμισε τις άκρες με τυρί φέτα ή τυρί κρέμα για έξτρα γεύση και απόλαυση (εγώ πρόσθεσα ανθότυρο)
Προτίμησε μανιτάρια, λαχανικά, κοτόπουλο ή τυριά και απέφυγε τα αλλαντικά για ένα πιο θρεπτικό αποτέλεσμα
Καλή απόλαυση!!!
Δες την αναλυτική διαδικασία της συνταγής εδώ !