Σουκρίνη (ερυθριτόλη)

Ο χειμώνας πλησιάζει και σιγά σιγά ένας ζεστός καφές μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πολλές φορές η ζάχαρη είναι βασικό συστατικό του, εκτός και αν είσαι από αυτούς που τον προτιμάς σκέτο… αλλά θέλεις και κάτι γλυκό δίπλα. Και επειδή σίγουρα γνωρίζεις τις επιδράσεις της ζάχαρης στον οργανισμό και συνεπώς οτιδήποτε μεταφράζεται σε ζάχαρη (μέλι, γλυκαντικές ουσίες, stevia κ.α), η φύση έχει προνοήσει και για αυτό και εδώ και 32 περίπου χρόνια η ερυθριτόλη έχει ιστορικό ασφαλούς χρήσης ως γλυκαντικό και ενισχυτικό της γεύσης σε προϊόντα τροφίμων και ποτών.

Πρόκειται για μια οργανική ένωση που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων και ως υποκατάστατο ζάχαρης χωρίς πρόσθετα και παράγεται μέσω φυσικής διαδικασίας ζύμωσης. Έχει ίδια γλυκύτητα με την κανονική ζάχαρη, αλλά η θερμιδική της αξία είναι ελάχιστη (0.2 θερμίδες ανά γραμμάριο).

Είναι κατάλληλη για διαβητικούς και για όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες. Δεν επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και δρα κατά της τερηδόνας καθώς πραστατεύει τα δόντια, αναστέλλοντας την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα.

Αν είσαι και εσύ λάτρεις του γλυκού δίπλα στον καφέ σου σου προτείνω να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου με την σουκρίνη την οποία θα βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, σε μεγάλα super market αλλά και στο διαδίκτυο σε διάφορες μορφές..

Μείνετε συντονισμένοι έρχονται γλυκές συνταγές που θα μπορείτε να καταναλώνετε χωρίς τύψεις και χωρίς τις αρνητικές συνέπειες της ζάχαρης.